HOME | HOROSCOPEN | BOEKENWINKEL

Dierenriemtekens

Steenbok: Een klein overzichtOnder het teken Steenbok vinden we de echte 'makers' van de dierenriem. Mensen die met geduld en volharding door blijven gaan om de eenmaal op zich genomen taak af te maken. Groot verantwoordelijkheidsgevoel, discipline, betrouwbaarheid en plichtsbesef zijn typerende eigenschappen van dit teken, evenals een neiging om zich voor ordelijke en overzichtelijke structuren in te zetten. Al als heel klein Steenbokje beschouwt dit kind het leven als een ernstige zaak. Dit kind heeft de neiging al heel jong te veel verantwoordelijkheid te nemen en de dingen te serieus op te vatten. Belangrijk is het om het Steenbok-kind gevoel voor humor bij te brengen en hem of haar te leren relativeren. Moedig het kind aan om met leeftijdgenootjes te spelen en zorg dat het voldoende beweging en frisse lucht krijgt. Zodra een Steenbok-kind naar school gaat wordt het zo mogelijk nog serieuzer en vertoont nog meer verantwoordelijkheidsgevoel. Concentratie is bij dit teken meestal niet zo'n probleem, het probleem zou juist kunnen zijn dat het kind te veel en te lang met de neus in de (studie)boeken gedoken zit. Steenbok-kinderen doen het dus meestal wel goed op school en slagen voor hun toetsen en tentamens. Pas daarom als ouder of verzorger een beetje op dat het kind niet àl te ambitieus wordt waardoor het leeftijdgenoten van zich af zal stoten. En bovendien, het leven bestaat uit meer dan mooie cijfers.. De puberteit kan voor een Steenbok-kind echt bijzonder moeilijk zijn, omdat dit kind de neiging heeft zich op te offeren voor en ondergeschikt te maken aan anderen, en alle problemen voor zichzelf te houden.

Top van document

Een typische Steenbok zal zich niet zomaar in allerlei liefdesaffaires storten, hij of zij houdt niet zo van al te veel emoties, en zal daarom eerder zoeken naar een relatie die zekerheid en veiligheid kan bieden. Voor een Steenbok-mens is het o zo moeilijk de touwtjes wat te laten vieren waardoor hij soms een beetje koude, afstandelijke indruk kan wekken. Maar als je eenmaal het vertrouwen van een Steenbok hebt gewonnen, is hij erg loyaal en betrouwbaar. Dit teken van de dierenriem is vaak gevoeliger en minder zeker dan anderen in de gaten hebben, een partner die dit kan doorzien en ook voor wat ontspanning kan zorgen, is dan ook gewenst. Wanneer een Steenbok in of rond het dertigste levensjaar zit is er grote kans dat het verantwoordelijkheidsgevoel wat meer reële proporties aan gaat nemen. Vanaf deze leeftijdsfase wordt er vooral verantwoordelijkheid voor zichzelf genomen, Steenbok wordt zich meer dan ooit bewust van de eigen verlangens en behoeften en begint te beseffen dat materiële zekerheid ook niet alles is. Als je inmiddels al een succesvolle carrière hebt opgebouwd, kijk dan extra uit dat je privé-leven hier niet de dupe van wordt.

Top van document

Zo rond je veertigste vraag je je misschien af of de taken die je op je schouders hebt genomen, zwaarder waren dan nodig was geweest en mogelijk ben je een beetje jaloers op anderen die het leven luchthartiger op lijken te kunnen vatten. Wanneer je jezelf wat meer rust en ontspanning kunt gunnen is het (nog steeds) mogelijk een wat optimistischer kijk op het leven te ontwikkelen. Als je door werk of andere drukke bezigheden tot de ontdekking komt nogal van je partner te zijn vervreemd, dan kan het erg moeilijk zijn dit te onderkennen. Toch is het noodzakelijk problemen zo realistisch mogelijk te benaderen en moeilijkheden niet uit de weg te gaan. Typerend voor een Steenbok is dat hij of zij er meestal niet zoveel moeite mee heeft de ouderdom onder ogen te zien. Dit komt waarschijnlijk omdat het leven in de tweede levenshelft er voor de meeste Steenbok-mensen eenvoudiger en meer ontspannen op is geworden. In alle leeftijdsfasen hecht een Steenbok erg aan zekerheid en zal er dan ook niet snel toe komen in een soort tweede jeugd alles overhoop te gooien. Ook in deze periode zal een Steenbok geen luchtkastelen gaan bouwen, vanaf het moment van geboorte staat een Steenbok-mens met beide voeten op de aarde en dat blijft gewoon zo. Jammer is dat een Steenbok vaak zo hard en streng voor zichzelf kan zijn en daardoor het leven voor zichzelf onnodig zwaar en ingewikkeld kan maken. Zorg ervoor jezelf niet helemaal uit te putten, en neem niet meer verantwoordelijkheid op je schouders dan die werkelijk noodzakelijk is.

Top van document


De liefdeshoroscoop van de Steenbok


De bezige bijtjes van de astrologie zijn de Steenbokken. Een ambitieus en hard werkend groepje mensen, die doen wat er voor nodig is om hun doel te bereiken! Wat de liefde betreft zal het zijn vruchtjes wel afwerpen... De Steenbok zoekt altijd naar nieuwe dingen en wat een partner betreft, zal hij/zij altijd blijven zoeken naar nieuwe spanning en uitdagingen. Dit teken zorgt ervoor dat de relatie die hij/zij op dat moment heeft altijd leuk blijft en nooit saai wordt. Dit sterrenbeeld is een goed georganiseerd en vrolijk type, en nog sociaal ook. Dit teken heeft altijd mooie praatjes, dus let op dat je je niet geheel laat verblinden! Degene die het hart van de Steenbok wint zal veel mogen bepalen, en heeft een sterke invloed op dit teken. De Steenbok zal voor deze persoon een toegewijde en dankbare partner zijn.

Romantiek bij de Steenbok
De voorzichtige en traditionele Steenbok zal zeker tijd en energie steken in een prille relatie. Hij/zij zal alles doen om het spel der liefde juist te spelen, en hoge ogen te gooien. Degenen geboren onder dit sterrenbeeld houden van ordelijkheid en mooie dingen. Ze houden ook van stijl en wat de romantiek betreft zijn ze ook zeker stijlvol in het organiseren van verrassingen! Voor een partner doen Steenbokken hun best er aantrekkelijk en goed verzorgd uit te zien, want een Steenbok die iemand wil veroveren kan behoorlijk sexy zijn...

De relaties en de Steenbok
Voor een Steenbok hoeft een relatie niet zo "ingewikkeld" te zijn. Als de partner geld, macht of succes heeft zit het wel goed. Als de partner dan ook nog spanning en sensatie in de relatie weet te brengen, des te beter. De ideale partner voor een Steenbok is iemand met een flinke hoeveelheid liefde, iemand die zichzelf honderd procent kan geven, en veiligheid en vertrouwen kan bieden. Als deze ware liefde ergens rondloopt, blijft de Steenbok net zolang zoeken totdat ze hem /haar heeft gevonden.

Top van document

Steenbok in de Liefde
Een Steenbok is niet snel tevreden als het om de liefde gaat. Hij/zij is wantrouwig en bang om zichzelf te verliezen in hartstochtelijke liefdesperikelen. Maar als de ware partner in beeld komt, verdwijnt deze angst en ontpopt de Steenbok zich als een loyale en toegewijde partner. Het is liefde in de breedste zin van het woord. De Steenbok is in staat om zichzelf en de partner naar een droomwereld te leiden, waar een opperste staat van gelukzaligheid wordt bereikt. Denk aan het betrekken van een prachtig huis (eventueel gekocht met het geld van de partner?) of het organiseren van een fantastisch feest. Dan is de liefde geweldig en zal de Steenbok er alles aan doen om dit zo te houden.

Seksualiteit bij de Steenbok
De Steenbok wil nog wel eens koeltjes overkomen, maar binnenin laait het vuur. In bed heerst het aardse verlangen, want dit sterrenbeeld heeft niet veel nodig om geprikkeld te raken. Liefde en sex gaan hand in hand voor deze volhardende, gepassioneerde en loyale minnaar. De partner zal dan ook niets te klagen hebben. Hoewel de Steenbok graag zelf het initiatief neemt, staat hij/zij altijd open voor nieuwe dingen en experimenten. Als de partner een begrijpend, sterk en wellustig persoon is, kan de Steenbok helemaal tot zijn/haar recht komen....

Wat heeft de Steenbok nodig?
Door zijn/haar strijdlustige karakter houdt de Steenbok van spelletjes die leuk zijn, maar die hij/zij wel kan winnen. Dit sterrenbeeld richt het vizier op een stijlvol en sexy persoon. Iemand met geld, succes en aanzien. Iemand die hard werkt, en doelen stelt. De partner van een Steenbok moet zijn/haar verantwoordelijkheden kennen en met beide benen op de grond staan, net als de Steenbok zelf. De partner moet in staat zijn de Steenbok tot rust te kunnen brengen, maar ook in een opperste vorm van extase. Dit sterrenbeeld is ambitieus en toegewijd. Als de partner de juiste formule toepast, wordt de relatie een fantastisch spel met alleen maar winnaars!


Top van document

Copyright Symbolic Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be