HOME | HOROSCOPEN | BOEKENWINKEL

I Tjing

Vertrouw op de eeuwenoude wijsheid van de I Tjing.

Voortaan neem jij altijd de juiste beslissing!

Dit is het uitgangsprincipe:

De I Tjing is gebaseerd op de stelling dat niets ooit hetzelfde blijft, en dat het een elementaire kosmische wet is dat dingen steeds in beweging zijn, steeds onderweg van de ene pool naar de tegenovergestelde pool. Met andere woorden: als we gelukkig zijn, zijn we altijd al onderweg naar een periode van minder geluk. Als we succes hebben, zijn we altijd al op weg naar een minder succesvolle periode, en omgekeerd.

Eigenlijk is het heel geruststellend om te weten dat uiteindelijk alles in de natuur een zeker evenwicht heeft dat wij als mensen niet altijd even goed begrijpen. Oorspronkelijk werd het orakel geraadpleegd door het gooien van duizendbladstelen op een bepaalde manier, of door het werpen van drie munten, zesmaal na elkaar.

Dit I TJING-ORAKEL is een vereenvoudigde uitgave, en is uiterst makkelijk te raadplegen.

Zo raadpleeg je het orakel

Als je het I Tjing-kleur-orakel gaat raadplegen, formuleer je eerst duidelijk de vraag die je op dat moment bezighoudt en waarvoor je de raad van het orakel vraagt. Bijvoorbeeld: Ik wil een huis kopen. Is dit het geschikte moment? Kan het iets worden met die te knappe kerel die ik gisteren in de kroeg ontmoette? Ik twijfel: kies ik voor een leven met kinderen of zonder?

Er zijn drie manieren om het orakel te raadplegen.

  • Met de computer (de computer berekent je antwoord)
  • Handmatig (zoek je antwoord zelf op)
  • Als je wilt weten hoe het op de oorspronkelijke manier gedaan wordt, klik dan hier.

 

Terug naar overzichtI ITjing

 

Copyright Symbolic Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be