HOME | HOROSCOPEN | BOEKENWINKEL

Spiritualiteit

De Aartsengelen


Er zijn vele omschrijvingen over de Aartsengelen en over de aantallen van de Aartsengelen.
Daarvoor worden verschillende "lijsten" gebruikt van de verschillende geloofsoveruigingen, T. von Sponheim (1522), Tarot en Sterrenbeelden.
Het valt op dat er verschillende namen gebruikt kunnen worden voor een Aartsengel. We proberen daarom het beeld zo compleet en breed mogelijk te maken:

4 Aartsengelen:


De belangrijkste Engelen van de Islaam zijn vier in getal: Djibriel, Mikaïel, Israfiel, Azraïel.
De Engel Djibriel werd door Allah gestuurd om Zijn boodschappen over te brengen aan Zijn uitverkorenen op aarde, de Boodschappers en Profeten die in alle tijdperken en in alle klimaten voorkwamen. De Engel Djibriel gaf alle openbaringen van Allah door aan de Profeet Mohammed.
De Engel Mikaïel heeft als taak van Allah gekregen om alle geschapen wezens van onderhoud te voorzien.
De Engel Israfiel zal de bazuin blazen op de laatste dag.
De Engel Azraïel heeft als taak gekregen van Allah om de zielen op te vangen na de dood.

De 4 Aartsengelen spelen ook een belangrijke rol in de kabbala (een Joods esoterische leer)

7 Aartsengelen:


De zeven Aartsengelen of Planetengoden regeren de klassieke planeten van het Zonnestelsel: Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus, en de twee hemellichamen de Zon en de Maan.
De Christelijk Aartsengelen: 7 geesten voor de troon van God. (Openb.4:5, 1:4)
Er zijn 7 dagen van de week (elk naar een planeet (of god) vernoemd, getalswetmatigheden, scheppingsmotief), 7 regenboog kleuren, 7 chakra's,
De zeven Aartsengelen: Michaël, Gabriël, Raphaël, Samuël, Anaël, Sachiël en Cassiël.

Bron: Teramai-Reikicentrum

 

Aartsengelen Symbolen


Er bestaan ook Aartsengelen Symbolen. Deze symbolen zijn er om je te helpen visualiseren en om je te ondersteunen in hetgeen waar je nood aan hebt.
Hoe meer je bezig bent met de eigenschappen van de Aartsengel, hoe meer deze eigenschap van de door jou uitgekozen Aartsengel weerklank kan vinden in je eigen leven. Deze zal je helpen met het integreren en het ondersteunen in je dagdagelijkse leven.
De Aartsengelen Symbolen zijn een soort talisman. Draag je persoonlijke Aartsengel altijd dicht bij je en voel je ondersteund & beschermd!

Wij hebben speciaal 4 Aartsengelen symbolen uitgekozen die elks op hun beurt mooie eigenschappen hebben die ze graag met jullie willen delen! De Symbolen zijn gezandstraald in echte edelstenen die op hun beurt ook hun bijzondere eigenschappen hebben.

Kijk snel op onze online Webwinkel om het volledige assortiment te bekijken!


Copyright Symbolic © Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be