HOME | HOROSCOPEN | BOEKENWINKEL

Spiritualiteit

10 Alternatieve geboden

Bron: Louise Hay - je kunt je leven helen.

1. Hou op met alle kritiek.
Kritiek verbeterd nooit iets ten goede. Weiger jezelf te bekritiseren. Aanvaard precies zoals jij bent. Iedereen verandert. Als je jezelf bekritiseert, zijn je veranderingen negatief. Als je jezelf goedkeurt zijn je veranderingen positief.

2. Maak jezelf niet bang.
Hou op met jezelf te terroriseren met je gedachten. Het is een aangename manier van leven. Vind een mentaal beeld van plezier en verander je angstgedachten.

3. Wees zacht, vriendelijk en geduldig.
Wees zacht voor jezelf. Wees vriendelijk voor jezelf. Wees geduldig met jezelf terwijl je deze manier van denken leert. Behandel jezelf als iemand waarvan je veel houdt.

4. Wees vriendelijk tegen je gedachten.
Zelfhaat is je gedachten over jezelf haten. Haat jezelf niet omdat je die gedachten hebt. Verander je gedachten geleidelijk.

5. Waardeer jezelf.
Kritiek breekt je innerlijke kracht. Zelfwaardering bouwt die juist op. Prijs jezelf zoveel als je kunt. Zeg tegen jezelf hoe goed je bent - ook in de kleine dingen.

6. Steun jezelf.
Vind manieren on jezelf te steunen. Zoek je vrienden op en sta ze toe je te helpen. Om hulp vragen als je die nodig hebt is sterk.

7. Wees liefdevol voor je negativiteit.
Realiseer je dat je die gecreëerd hebt om in behoeften te voorzien. Nu vindt je nieuwe positieve manieren om in deze behoeften te voorzien. Laat dus liefdevol de oude patronen los.

8. Verzorg je lichaam goed.
Zorg dat je iets te weten komt over goede voeding en lichaamsbeweging. Watvoor brandstof heeft je lichaam nodig voor optimale energie en vitaliteit. Van welke lichaamsbeweging kun jij genieten ? Bemin en vereer de tempel waarin jij leeft.

9. Spiegelwerk.
Kijk jezelf vaak in de ogen. Communiceer het groeiende gevoel van liefde dat je voor jezelf hebt. Kijk naar jezelf in de spiegel en vergeer jezelf. Kijk in de spiegel en spreek tegen je ouders. Vergeef hen ook. Zeg minstens één keer per dag tegen jezelf in de spiegel:" Ik hou van jou. Ik hou echt van jou "

10. Doe het nu.
Wacht niet tot je weer beter bent of afgeslankt of een nieuwe baan hebt of een nieuwe relatie. Begin NU - en doe het zo goed als je kunt.

 

Copyright Symbolic © Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be