HOME | HOROSCOPEN | BOEKENWINKEL

Runen Stenen

Wat zijn Runen Stenen?Runen zijn vergelijkbaar met de Tarot. Het verschil ligt erin dat de Runen een set van 25 stenen zijn, in plaats van 78 kaarten. Net als bij de Tarot kunnen de Runen op de gewone manier liggen, of ondersteboven, waardoor de betekenis kan verschillen.

Het Runen Orakel - Een steentje gooien


De computer kan een steen voor u werpen. Geen enkele worp is hetzelfde, ze zijn steeds uniek. Let op, neem online worpen nooit te serieus.

Wilt u liever de stenen en het bijbehorende boek in zelf kopen, ga dan naar onze online winkel. Klik hier om ze te bekijken
De 25 stenen met het bijbehorende boek kost slechts € 29,95


Iedere steen die je over een bepaalde kwestie trekt, vormt een rechtstreekse afspiegeling van wat  je nu even niet kunt of wilt inzien.

Gooi nu een Runnen steen door op de afbeelding te klikken

 


 

 

Geschiedenis:


Een paar eeuwen voor het begin van onze jaartelling werden er schrifttekens gebruikt door de Noorse en Germaanse stammen.

De schrifttekens werden Runen genoemd. Rune betekent van oorsprong ‘geheim’ het werkwoord Runen betekent ‘fluisteren’ of ‘geheime bespreking voeren’.

We spreken van Runetekens en niet van Runealfabet omdat het geen alfabet is (het begint niet met a(lfa)-b(eta)). De Runetekens worden ook wel Futhark genoemd, vanwege de eerste zes letters van de runenrij.

De tekens werden gebruikt om boodschappen door te geven en om persoonlijk bezit te kenmerken. Ook ingewijden gebruikte de Runetekens, o.a. voor rituele uitvoeringen. De tekens zijn terug gevonden op altaren, offerstenen, wapens en op menselijke schedels, het is namelijk bekent dat er ook menselijke offers werden gebracht om hun goden gunstig te stellen. Een Romeinse schrijver vermelde in zijn geschriften, dat de Germanen tekens maakten in takken en deze gebruikte om de toekomst mee te voorspellen.

De Runen werden gebruikt voor lotsvoorspellingen, deviatie en het aanroepen van Hogere Machten die het "geluk" van de mensen zouden kunnen beďnvloeden. Er waren Runen die het weer beďnvloedden, de oogst, vervloekingen, de getijden, liefde, en genezing.

Vaak was De beoefenaar van de "Runemal" makkelijk te herkennen aan de kledij die zij droegen.. Na verloop van tijd werden de Runen als het ware aangepast en in sommige streken en landen waren er 36 Runen, in andere slechts 16.24 van die Runen vormden de basis

De 24 Runen van het zogenaamde futhark werden ingedeeld in 3 groepen van elk 8 Runen, genaamd naar de Noorse Goden Freyr, Hagal en Tyr.

Deze drie "aettir" zoals ze werden genoemd, waren:

Freyr's Eight: Fehu, Uruz, Thurisaz, Ansuz, Raido, Kenaz, Gebo, Wunjo

Hagal's Eight: Hagalaz, Nauthiz, Isa, Jera, Eihwaz, Perth, Algiz, Sowelu

Tyr's Eight: Teiwaz, Berkana, Ehwaz, Mannaz, Laguz, Inguz, Dagaz, Othila

Het is altijd raadzaam op voor je rune gaat gooien je goed te gronden en je gidsen te vragen voor hulp en bescherming, je kan ook de bescherming aan Odin vragen.

Odins Rune:


Dit is de meest simpele en makkelijkste manier om de runen te raadplegen. Je trekt één enkele Rune om inzicht over de gehele situatie te krijgen. Deze ene Rune omvat het probleem, de huidige omstandigheden en de oplossing. Bij deze Rune gaat er vaak een lampje branden, het heeft de ervaring, voor herkenning en inzicht. Het trekken van Odins Rune is bijzonder behulpzaam als je geen tijd hebt om een volledig ritueel te voltrekken. Alles wat u nu nodig heeft is uw zak met Runen en, indien mogelijk, een rustige plaats. Steek je hand in de buidel en de juiste runen zal als het ware aan je vingers kleven. Het trekken van een enkele Rune is erg waardevol in crisisomstandigheden, de trekking is handig op elk moment in elke situatie.

Je kan ook elke dag een rune van de dag trekken.
Door op de afbeelding te klikken, trekt u een willekeurige Runen Steen!

 

Copyright Symbolic © Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be