HOME | HOROSCOPEN | BOEKENWINKEL

Tarot

Maak uw keuze uit volgende categoriŽn:


Rider Waite Tarot

Osho Zen Tarot

Steekwoorden (rider waite)

 

Diverse online tarot leggingen


Zit je met een vraag, weet je niet meer zo goed hoe bepaalde zaken aan te pakken, dan kan deze online tarot trekking je misschien helpen.

Verleden - Heden - Toekomst (3 kaarten)

Het Kruis (4 kaarten)

De Blinde Vlek (4 kaarten)

De Poort (5 kaarten)

Het Gevoelsleven (5 kaarten)

Relatielegging (7 kaarten)

 

HerkomstDe herkomst van de tarotkaarten ligt eigenlijk in het duister en is even raadselachtig als de beelden zelf. De beelden op de 22 kaarten van de grote Arcana bevatten allerlei visuele verwijzingen naar oude religies en spirituele gebruiken. Ze werden in de 18e eeuw herontdekt door Antoine Court de Gťbelin die ze in een omvangrijk werk beschrijft als 'het enige boek dat van de verloren schatten van de Egyptische bibliotheek is overgebleven.' Ook worden er overeenkomsten gezien tussen de 22 kaarten van de grote Arcana en de kabbalistische betekenis van de 22 letters van het Hebreewse alfabet.

En er zijn mensen die menen dat de tarot een Indische oorsprong heeft. Een andere theorie stelt dat slechts de 22 kaarten van de grote Arcana een oudere oorsprong heeft en plaatst het ontstaan van de 56 kaarten van de Kleine Arcana in de Middeleeuwen. Arcana is meervoud van het Latijnse woord 'arcanum' dat geheim betekent. Men neemt wel aan dat het woord 'tarot' is ontstaan uit een samenvoeging van twee Egyptische woorden: 'tar' (weg of pad) en 'ro' (koninklijk), maar de 8 combinaties van de 4 afzonderlijke letters geven talloze aanwijzingen over de vermoedelijke herkomst:

Gebruik


Tarotkaarten kunnen als een spiegel, een katalysator werken om innerlijke processen op gang te brengen. In onze cultuur weet men vaak niet zo goed raad met irrationale toegangen tot zichzelf. Sommige mensen doen de kaarten af als bijgeloof of zelfs als 'duivels'. Je moet leren de taal van de symbolen te verstaan, tarotkaarten hebben het vermogen gevoelens te kanaliseren en ze kunnen je de kans bieden een hoger of universeler inzicht te ontwikkelen. Het onderscheid tussen winnen en verliezen, tussen succes en falen vervaagt als je je leven als een reis door de tijd kunt beschouwen.

Tarotkaarten kunnen een spiritueel proces op gang brengen en je helpen je eigen wijsheid naar boven te laten komen. Ze kunnen ons inzicht verschaffen over ons eigen en andermans handelen. In ieder van ons schuilt wel een MagiŽr of een Hogepriesteres. Wie zoekt is rijp voor het antwoord.. Deze antwoorden vind je in de tarot symbolisch weergegeven. De voorstellingen die op de kaarten worden gebruikt, zijn zo universeel dat interpretaties vanuit zowel het christendom, als ook de kabbala en het hindoeÔsme mogelijk zijn. Maar ook vanuit bijvoorbeeld astrologie en numerologie. Symbolen beleef je, je wordt erdoor gegrepen en meegenomen, als het goed is dringen ze in ons diepste wezen door. Onze ziel 'denkt' in beelden, en op deze manier wordt onze ziel gevoed. Het doel van de tarot is ook niet zozeer het voorspellen van de toekomst, maar vooral om inzicht te krijgen in onze eigen, vaak ingewikkelde levenspatronen.

 

 

Copyright Symbolic © Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be