HOME | HOROSCOPEN | BOEKENWINKEL

Chakra

Maak uw keuze uit volgende categoriŽn:


De 7 chakra's

Chakra & Edelstenen

Chakra affirmatie 

Inleiding in de wereld van de chakra'sDe verschillende chakra'sChakra betekent in het Sanskriet 'wiel' of 'schijf'. De chakra wordt ook wel omschreven als een wielvormige draaikolk waarin verschillende niveaus van bewustzijn elkaar kruisen of tegenkomen. Door de rotatie van de chakra's wordt energie aangetrokken en weer af gegeven, in een voortdurende energie-uitwisseling met de kosmos.
De chakra's dienen als ontvangststations, transformatoren en verdelers van de levensenergie. Daardoor kunnen wij bestaan.
Is er nu een chakra die niet goed functioneert, en dus te weinig energie opneemt of te actief is en teveel energie opneemt of afgeeft, dan ontstaat een onbalans tussen de chakra's onderling die tot een ziekte kan leiden. Dat kan zijn een gebied of orgaan in het lichaam op de plek waar de chakra zich bevindt. Bij de mens liggen de hoofdchakra's langs de ruggengraat, in totaal zeven.
De chakra's twee tot en met zes verschijnen zowel aan de voor als de achterzijde van het lichaam, waarbij de voorzijde het emotionele functioneren van de mens vertegenwoordigt en de achterzijde de wilsfunktie. Het zijn elementaire energiecentra die zich in het lichaam van de mens bevinden. Op het fysieke vlak corresponderen de chakra's met zenuwknopen en de endocrine klieren.

De vertikale kolom die onstaat als we de Chakra's op een lijn zien word Soeshoemna genoemd. De verticaal stijgende en dalende energie wordt Ida en Pingala genoemd. Deze energiestroom kronkelt a.h.w. rondom de soeshoemna , de centrale as. De Nadi's zijn fijnstoffelijke slagaders die de Prana door het fijnstoffelijke lichaam leiden.

De chakra's maken deel uit van het fijnstoffelijke energiesysteem en spelen een belangrijke rol bij gezondheid en genezing. Ze nemen de Ki of de levensenergie die ons omringt op en zetten die om in verschillende door ons benodigde frequenties en brengen die in ons fijnstoffelijk lichaam. Je kan ze als punten zien waar de ziel zich met het stoffelijk lichaam verbind. Helderzienden nemen ze waar als energiewervelingen met verschillende kleuren. Vanuit een ander perspectief gezien, zijn chakra's ringvormige energiecentra waardoor energie het lichaam in- en uitstroomt. Ze roteren als draaikolken, als water dat door een afvoerputje wegstroomt.
Enige kennis hiervan kan van belang zijn bij het geven van Reiki-behandelingen of chakra-healing.
In de chakra's zitten soms blokkades en negatieve energie vast, die opgelost moeten worden zodat genezing kan plaatsvinden.

Wil je meer weten over de Chakra's en waar ze voor staan, dan kan je gewoon in de menubalk klikken om je weg door chakra's te vinden.

 

 

Er zijn tal van goede boeken, orakels en healing sets die je kunnen helpen met de Chakra oefeningen
Kijk snel op onze online Webwinkel voor het volledige assortiment.


De teksten op deze site heb ik uit boeken overgenomen of voor zover ik weet, afkomstig uit het public domain. Mocht je hier toch iets tegenkomen wat jouw eigendom is en niet bedoeld is om vrij te verspreiden, stuur me dan een mailtje zodat ik de bron of de naam kan vermelden of de desbetreffende graphic(s) of tekst kan verwijderen.

Copyright Symbolic © Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be