HOME | HOROSCOPEN | BOEKENWINKEL

Spirituele Startpagina : Symbolic.be

Wat is Chi?

Bron: Ronald Faber + WWW

Substantieel

De levenskracht, de groeikracht en de adem-energie zijn feiten die bij Chi horen. Chi is de allesomvattende energie. Alles heeft Chi. Je ademt en je leeft. De lucht om je heen bestaat uitelectrisch geladen deeltjes. De lucht zie je niet, maar kun je voelen als je inadement. De lucht is een substantie. Je kunt voelen dat de lucht een substantie is, door met je hand voor je gezicht te wapperen. Je voelt dan de turbulentie, de verplaatsing van lucht. Dat wat je niet ziet voel je dan toch.

Het heelal is vol Chi. Er is kosmische energie en aardse energie. De mens zit daartussen en die energieën stromen door je heen. De Chi absorbeer je dag en nacht. Hoeveel Chi doe je op? Als je gespannen bent verkrampt het lichaam. Dat heeft een negatieve invloed op het ademen en je neemt minder zuurstof (Chi) op. Dat geeft blokkades en dat heeft invloed op je gezondheid en welzijn.

Het Essentieel onderdeel van Feng Shui is de aanwezigheid van en de stroming van Chi. Feng Shui gaat er vanuit dat de chi-energie die wordt opgenomen uit de omgeving, van invloed is op stemmingen, emoties, lichamelijke energie en gezondheid. Indirect kan die energie ook verantwoordelijk zijn voor financiële voor- of tegenspoed. Hoewel Chi-energie zich voornamelijk door deuren en ramen verplaatst, kan de energiestroom in mindere mate ook door muren en daken. Het doel van Feng Shui is om ervoor te zorgen dat een huis zo wordt ingericht dat de meeste tijd wordt doorgebracht op plaatsen met een positieve energiestroom. Daarbij is de indeling het belangrijkste wapen, maar het gewenste effect kan ook bereikt worden door positieve elementen toe te voegen en negatieve elementen te verplaatsen, weg te nemen of met positieve elementen te neutraliseren.


Copyright Symbolic Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be